Estetiska programmet

Estetisk media

OBS: Estetiska programmet är inte sökbart inför läsåret 2019-2020.

Vill du bli specialist på det moderna mediesamhället, lära dig att förmedla budskap och göra avtryck? Då ska du välja estetik och media! Yrkesmöjligheterna är oändliga, det skapas hela tiden nya yrken inom branschen som är i ständig förändring.

Utbildningen har fokus på det fria skapandet kopplat till kommunikation. Du får lära dig att producera budskap utifrån syfte och målgrupp för att omsätta detta i olika medieproduktioner. Praktiskt arbete i form av fotografering, filmning, ljud, design och layout utgör en stor del av utbildningen.
Mediekurserna i inriktningen startar redan första året.

Det estetiska programmet är ett studieförberedande program och passar dig som gillar att vara kreativ. Här får du en bred behörighet till högskolan samtidigt som du får praktisk och teoretisk utbildning i medieämnen.

Inriktningar

På det estetiska programmet startar inriktningskurserna redan det första året. Vi erbjuder en inriktning:
Estetik och media:
Du får arbeta praktiskt med bl.a. fotografering, filmning, ljud och design, samt kombinera dessa i både små och stora projekt.

Yrkesmöjligheter

Yrkesmöjligheterna är många efter studier på det estetiska programmet. Du kan läsa vidare till en mängd olika yrke inom mediebranschen men du har även möjlighet att läsa vidare till något helt annat. Möjligheterna är oändliga. Dina mediekunskaper kommer du ha väldigt stor nytta av oavsett vilket yrke du väljer.

Röst från tidigare elev

”Estetik och media på Furulund ger dig möjlighet att vara kreativ samtidigt som du får en stadig utbildning. Att vara kreativ handlar inte om en speciell talang, det handlar om nyfikenhet och glädje. Det fick jag lära mig på Furulundsskolan och det har jag nytta av varje dag”.
Sebastian Sabouné, Client Director på designbyrån No Picnic

Kontaktpersoner

Jan Larsson (lärare)
jan.larsson@sbkf.se
0456-81 66 65

Stefan Hermansson (syv)
stefan.hermansson@sbkf.se
0456-81 66 57

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60