Sölvesborgs kommun

Information om webbplatsen

 Vi bygger och utvecklar vår webbplats för att göra vardagen enklare för dig som besökare och har dina behov i fokus. Vi hoppas att du som besökare på ett tillgängligt och enkelt sätt kan hitta och använda kommunens information och tjänster.

Vår webbplats är vår främsta informationskanal gentemot våra besökare. Den skapar möjligheter för dig att söka och utföra dina ärenden på de tider som passar dig och att kontakta oss på kommunen. Vi arbetar ständigt med att den ska vara aktuell, modern och tilltalande.

Webbplatsen är byggd efter ett upplägg som heter Funkaboda. Metoden bygger på användartester och utgår från hur du som besökare förväntar dig att hitta information, istället för hur vi är organiserade. Det är många kommuner som använder strukturen från Funkaboda på sina webbplatser.

Hitta rätt på webbplatsen

Vi har sju huvudmenyer som ska hjälpa dig att hitta rätt. På vår startsida finner du även populära sidor. Längst ner i sidfoten hittar du A-Ö som ger dig en överblick av vad webbplatsen innehåller. Det går även bra att använda sökfunktionen för att hitta rätt.

På en del av våra sidor hittar du längst ner en fråga om sidan hjälpte dig, genom att besvara enkäten kan du hjälpa oss att fortsätta utveckla vår information så att du hittar rätt.

Tillgänglighetsanpassa

Vi har flera hjälpmedel för att alla ska kunna ta del av informationen av vår webbplats.

Vid en dator kan du lätt anpassa teckenstorlek på sidorna i din webbläsare. I de flesta moderna webbläsare gör du det genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra hjulet på din datormus. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -. På en Mac använder du cmd-tangenten tillsammans med + eller -.

Vi försöker också göra anpassningar för att du som använder talsyntes ska få en fungerande webbplats. Detta arbete pågår ständigt.

För tillfället har vi inte möjlighet att erbjuda översättningar av solvesborg.se till teckenspråk, men om du behöver få information på teckenspråk är du välkommen att kontakta oss.

Andra språk

Vi använder oss av Googles översättningsfunktion, Google translate, som översätter hela webbplatsen till valfritt språk på några sekunder. Översättningen görs av en maskin, vilket innebär att du aldrig kan förvänta dig en översättning som är korrekt till hundra procent. Sölvesborgs kommun ansvarar inte för eventuella felaktigheter i översättning som utförts av utomstående part.

Responsiv design

Oavsett vilken teknisk plattform du använder är alltid innehållet och informationen detsamma. Däremot förändras utseendet beroende på om du använder en dator, mobil eller surfplatta så att du ska kunna få en så följsam och enkel design som möjligt.

Dela information

Tipsa din familj, vänner och bekanta om information, nyheter och tjänster från solvesborg.se genom att klicka på delningslänkarna högst upp på sidan. För att dela med dig måste du ha ett konto hos nätverket du delar informationen till.

Ansvar för innehållet

Kommunikationskontoret ansvarar för struktur, användarvänlighet, design, utveckling av webbplatsen samt utbildning av webbredaktörer. Varje förvaltningar ansvarar för att den information de publicerar på webbplatsen är korrekt, saklig och förankrad.

Dataskyddsförordningen/GDPR

Personuppgifter är all slags information som kan knytas till dig som fysisk person, till exempel ditt namn, personnummer, adress, bild på dig, fastighetsbeteckning, e-post eller din dators IP-nummer. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut