Sölvesborgs kommun

Personalsidor

Här hittar du som är anställd på Sölvesborgs kommun information om hur du når några av våra interna system.

Intranät

Sölvesborgs kommuns intranät heter "Insidan", och det når du via dator eller surfplatta på adressen intranet.solvesborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., om du är uppkopplad på något av kommunens nätverk. Just nu går det tyvärr inte att nå Insidan hemifrån, eller från en telefon.

På Insidan kan du bland annat lägga till snabbgenvägar från en lista över de program och verktyg du brukar använda i ditt arbete, till exempel bildbanken, personalhandboken med mera, så att du har allt samlat på samma ställe. Du kan också starta grupper, läsa och kommentera nyheter, se personalklubben FRISKs alla aktiviteter och inte minst titta in på andra kommunanställdas profiler och se vilken fiktiv figur de skulle vara om de fick välja!

Om du är nyanställd kan det dröja några dagar innan du får tillgång till Insidan, eftersom dina uppgifter först måste läggas in i växeln. Det är via den behörighet till intranätet delas ut.

Personalssystem

Ett av systemen du hittar på intranätet är vårt personalssystem, som tidigare hette PS Självservice och numer går under namnet Visma Window. Du loggar in med samma personliga användarnamn och lösenord som du använder på våra datorer. Om du vill komma åt personalsystemet när du inte är uppkopplad på något av våra nätverk, så kan du göra det via en mobiltelefon på adressen tid.solvesborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det smidigaste sättet att sedan komma åt adressen är att lägga den som ett bokmärke på telefonens startsida.

I personalsystemet kan du bland annat lägga in frånvaro, resor och rapportera övertid.

Personalhandbok

Vad gäller när jag ska ansöka om ledighet? Vad är friskvårdstimmen för någonting? Hur går ett medarbetarsamtal till? Svaren på allt det här och lite till finns i personalhandboken som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan också nå personalhandboken direkt från vårt intranät.

Mail och kalender

Om du vill komma åt din Outlook-mail och kalender utanför kommunens nätverk, så kan du göra det via mail.sbkf.se Länk till annan webbplats.. Du loggar in med samma personliga användarnamn och lösenord som du använder på våra datorer. 

Arbetspassbokning för timvikarier

Du som arbetar som timvikarie i vår bemanningsenhet går in här för att boka arbetspass. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukanmälan

Eftersom det finns så många olika typer av yrken inom kommunens verksamhet, så finns det olika rutiner för hur man sjukanmäler sig. Till exempel behöver man omgående boka en vikarie för vissa personers arbetspass. Om du känner dig osäker på hur du ska göra, ta kontakt med din närmsta chef.

Ledningssystem omsorgen

För alla medarbetare inom omsorgen behöver man nå ledningssystemet för att hålla sig uppdaterad om de senaste rutinerna. Klicka här för komma dit.

Senast uppdaterad:

Skriv ut