Sölvesborgs kommun

Resekort, gymnasieskort

Person går ombord på buss

Du får ett resekort om du har längre än 6 kilometer till skolan.

Du som är folkbokförd i Sölvesborgs kommun och har längre än 6 kilometer till din gymnasieskola har rätt till ett resekort. Om du redan har ett resekort från grundskolan ska du behålla det då biljetten laddas ner på ditt befintliga kort.

För dig som bor i Sölvesborgs kommun

Du som är folkbokförd i Sölvesborgs kommun behöver inte ansöka om resekort utan får detta hemskickat i samband med skolstart från Blekingetrafiken/Skånetrafiken.

Detta gäller även om du gått i grundskola i annan kommun men är folkbokförd i Sölvesborg.

Din biljett är personlig så tänk på att ha med dig giltig legitimation vid resor.

Du som redan i årskurs 9 har haft ett kort kommer att få biljetten uppladdad på samma kort, medan du som inte haft något kort tidigare får ett nytt resekort hem med posten. Kortet laddas av oss med en digital biljett månad för månad och gäller måndag till fredag kl. 05.00-19.00.

För dig som börjar i årskurs 2 eller 3 och redan har fått ett busskort ska du fortsätta att använda detta.

Kontakt

Om du av någon anledning innan skolstart inte har fått något resekort ska du kontakta oss genom Furulundsskolans expedition.

• Måndag - torsdag: kl. 07.30- 15.30
  • Fredag: 07.30 - 12.00

E-post: furulund.expedition@solvesborg.se

Resekort för elever från andra kommuner

Om du bor i Karlshamns eller Ronnebys kommun ska du ansöka om resekort från oss. Kontaktuppgifter för att få en ansökningsblankett hittar du ovan.

Om du bor i annan kommun än Sölvesborg, Karlshamn eller Ronneby måste du ansöka om resekort av din hemkommun. Detta gäller alltså från i år även dig som bor i Bromöllas kommun.

Senast uppdaterad:

Utbildning och barnomsorg