Sölvesborgs kommun

Borgerlig vigsel

Nygift par som vigts sig i Tingshuset. Paret kysser varandra. Fotograf: Serny

Nygift par som vigts sig i Tingshuset Foto: Serny

Ett bröllop kan se olika ut, beroende på hur du vill ha det. Du kan välja att antingen gifta dig kyrkligt eller borgerligt. Om du vill gifta dig borgerligt kan du och din partner vigas i vigselrummet i stadshuset, eller på annan plats som bestäms i samråd med vigselförrättaren.

I Sölvesborgs kommun har vi ett antal borgerliga vigselförrättare. Ni kan välja att vigas i vårt vigselrum i stadshuset eller på en plats i kommunen som ni själva väljer. Ju tidigare ni lämnar in ert önskemål om plats, datum och tidpunkt för er vigsel, desto större chans är det att någon av våra vigselförrättare har möjlighet att förrätta vigseln just denna dag.

Innan ni kan gifta er behöver du och din partner ansöka om hindersprövning hos Skatteverket, se länk nedan. Hindersprövning innebär att Skatteverket undersöker om det finns något lagligt hinder för att ni gifter er.

Vigseln är kostnadsfri. Efter vigseln får ni ert vigselbevis och kommunen skickar intyg om vigseln till Skatteverket.

Om ni önskar skräddarsydda detaljer i er vigsel är ni välkomma att föra dialog med kommunkansliet. Det kan ibland finnas möjlighet till mer personliga inslag. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Läs mer

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Kommun och politik